torstai 1. huhtikuuta 2010

helppo Rahkapiirakka

Löysin aivan mukavan ohjeen jota ajattelin pääsiäisenä hyödyntää. Alkuperäisessä ohjeeseen tuli mustikoita mutta halusin vähän raikaampaa ja laitoin ananasrenkaita. Hyvää tuli ja kaiken lisäksi kevyttä piirakkaa että huoletta voi syödä palan tai kaksi. Ei ole paljon kaloreita tässä piirakassa :) Ja vaihtelua saa kun vaihtaa marjoaja tai hedelmiä =D





Marjainen rahkapiirakka


Valmistusaineet 8:lle

Pohja

250 g maitorahkaa

1 kpl kananmuna

2 tl leivinjauhetta

1 dl grahamjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

0.5 dl sokeria


Täyte

8 g hermesetas-makeutusjauhetta

250 g maitorahkaa

2 kpl kananmunaa

1 tl vaniljasokeria


Päälle

100 g mustikoita


Voiteluun

1 rkl rypsiöljyä


Valmistusohjeet

Sekoita rahka ja kananmunat keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.

Sekoita vehnä-ja grahamjauhoihin leivinjahe ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Voitele vuoka öljyllä ja levitä taikina vuokaan. Nosta taikinaa myös vuoan reunoille. Laita marjat keskelle taikinaa.

Sekoita vielä maitorahka ja muna keskenään ja lisää joukkoon hiukan makeutusainetta ja vanillinisokeria. Peitä marjat rahkaseoksella. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min.







3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ohje.Näyttää herkulliselta:D
Mukavaa pääsiäistä sulle ja koko perheellenne♥

S kirjoitti...

Rauhallista pääsiäsitä teillekin=)

Itselläni juuri uunissa piiras, jossa aika vastaava ohje, taidan laittaa esille jahka ennätän.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Nami, hyvää pääsiäistä.