sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Helppo suolainen piirakka


Pohja:
3 dl pikakaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
3 dl vettä
Täyte:
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ps pirkka kinkkusuikaleita

1 tölkki tonnikalaa
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja
2 tlk (à 2 dl) kevytkermaa
3 kananmunaa
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta

Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin - se saa olla hyvin löysää. Kaada taikinaleivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunipannuun ja levitä tasaiseksi.

4. Levitä taikinan päälle kinkkusuikaleet, tonnikala ja tomaatit. Kaada päälle kermaseos. Peitä pinta juustoraasteella.

5. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja: